Couscoussalade

Marokkaans - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 20 minuten

Licht verbaasd was ik toen ik concludeerde dat er nog helemaal geen recept voor couscoussalade op mijn blog stond. Het is namelijk wel iets wat hier regelmatig op tafel staat. Couscoussalade is echt multi inzetbaar wat mij betreft. Ik maak het als lunch, in een wat grotere portie als avondeten (lekker met gegrilde paprika, aubergine of courgette erbij), of voor bij de bbq. Stiekem word ik eigenlijk namelijk helemaal niet goed van die saaie komkommer-tomaat en aardappel- of huzarensalades. Dat is toch wel behoorlijk inspiratieloos.

Gelukkig is daar dan deze couscoussalade! Makkelijk te maken en hij lukt altijd. De couscous maak ik niet op de officiële methode (dat is door hem te stomen), maar ik wel hem in wat heet water. Zo staat het ook op de verpakking beschreven en het voordeel is dat je binnen 5 minuten klaar bent. Ideaal als je last minute een lekkere salade wilt maken. De couscoussalade kun je eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt. Ik gebruik verse kruiden en specerijen om de salade op smaak te brengen. Daarnaast voeg ik wat frisse groenten toe (tomaat en ui) en verder gedroogde abrikozen voor een zoete smaak en pistachenoten voor een beetje crunch. Voor mij is dat de perfecte combinatie. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Ingrediënten voor  personen

Wat ga je doen

Wel de abrikozen of rozijnen in een klein kommetje met heet water voor minimaal 10 minuten.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de rode ui of de bosuitjes fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Hak de pistachenoten grof. Hak de verse peterselie en munt fijn.

Giet het water van de abrikozen of rozijnen weg en snijd abrikozen in kleine stukjes.

Meng alle ingrediënten voor de salade (behalve de granaatappelpitjes) door elkaar. Breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer de salade eventueel met een handje granaatappelpitjes.

Tip: je kunt deze salade prima van tevoren bereiden. Houd de pistachenootjes dan apart tot je de salade serveert, dan blijven ze lekker knapperig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip