Mexicaanse kruidenmix

Mexicaans - Basics - bereidingstijd: 5 minuten

Voor Vaderdag gaf ik mijn vader zelfgemaakte kruidenmixen cadeau. Nadat ik ze gemaakt had, bedacht ik dat het leuk zou zijn om een artikelenreeks te doen met zelfgemaakte kruidenmixen. Ik ben dol op kruiden en specerijen, ze geven je eten echt een boost. Mijn familie noemt me weleens het ‘kruidenvrouwtje’. Ik vind het ook heel leuk om specerijen te sparen. Sommige kruidenmixen zijn in de supermarkt echter slecht verkrijgbaar of bevatten veel zout. Bovendien zijn ze vaak onnodig duur. Ik koop mijn basisspecerijen vaak op de markt of online via pit-pit (aanrader!). Vervolgens maak ik hier dan zelf kruidenmixen van. Ik kan het iedereen aanraden om een goede basisvoorraad specerijen aan te schaffen.

Vandaag deel ik het eerste recept met jullie in deze kruidenreeks: het recept voor een Mexicaanse kruidenmix. In 5 minuten heb je deze kruidenmix gemaakt. Afhankelijk van hoe vaak je Mexicaans kookt, kun je dan weer een aardig tijdje vooruit. Deze mix is licht pittig, heb je kleine kinderen of wil je om andere redenen niet pittig eten, dan kun je de chipotle of chilipoeder achterwege laten. Deze mix maakt eigenlijk elk Mexicaans gerecht beter, gebruik hem bijvoorbeeld eens in de nacho schotel, chili sin carne of deze enchiladas.

IngrediĆ«nten voor  potje

Wat ga je doen

Meng alle specerijen door elkaar. Doe in een afgesloten potje. Je kunt de Mexicaanse kruidenmix zeker een half jaar bewaren (afhankelijk van hoe oud de specerijen zijn die je als basis gebruikt natuurlijk, gebruik geen gemalen specerijen van meer dan 2 jaar oud).

Deze Mexicaanse kruidenmix kun je gebruiken in bijv. chili con/sin carne, burritos, taco’s, quesadilla’s of enchiladas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tip