Ingrediënt: chilipoeder (15)

Vandaag is me toch een hectische dag! Er komt weinig uit mijn handen. Dat komt allereerst doordat het de dag van de verkiezingen is. Ik weet dat een groot deel van Nederland niet eens de moeite neemt om naar de stembus te gaan, maar ik vind het echt een feestje! Ik heb deze 'dag van de democratie' vanochtend dan ook gevierd met een heerlijk taartje van de bakker. Rond de verkiezingen kan ik niet genoeg kranten lezen of debatten kijken en vandaag check ik continu nos.nl en de locale omroepen in mijn woonplaats Elburg. Deze verkiezingen...

Volgens mij zijn geroosterde wortels en aardappelpuree de twee meest op tafel gezette bijgerechten tijdens de kerstdagen. Pin met er niet op vast hoor, ik heb geen onderzoek gedaan, maar ik zie deze gerechten altijd overal verschijnen rond de kerstdagen. Veel supermarkten verkopen rond de kerst ook wortelsoorten in allerlei kleuren voor een extra vrolijk effect.Ook ik ging aan de slag met wortels, maar dan wél net even anders. Dat werd deze geroosterde bospeen met citrusdressing, gehakte pistachenootjes en granaatappelpitjes....

De Indiase keuken is bij uitstek geschikt om vegetarische (en vegan) gerechten te maken, zonder dat je het vlees ook maar enigszins mist. Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher vegetarisch (meestal om religieuze redenen) en daarom is vegetarisch eten daar veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij ons. Met de fantastische kruiden en specerijen waarmee ze in India koken is oneindig veel variatie mogelijk en kun je geweldige vegetarische maaltijden bereiden.Vandaag krijgen jullie het recept voor een vegetarische...

In de herfst en winter maak ik graag stevige (maaltijd)soepen. Van zo'n kommetje soep warm je zo lekker op. Bovendien is een soepje vaak zo gemaakt. Zo ook deze Turkse rode linzensoep, mercimek corbasi. Linzen vullen goed en zijn gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en vooral ook erg lekker. Win-win dus.De basis voor deze rode linzensoep is erg eenvoudig. De soep zelf bestaat enkel uit ui, winterpeen, aardappel, linzen, bouillon en een beetje tomatenpuree en komijnpoeder. Toch maak je daarmee al een heerlijke basissoep. Bij...

Courgette is een hele veelzijdige groente. Je kunt hem grillen, roosteren, er soep van maken, meekoken in een saus of hem uithollen en vullen met allerlei lekkers. Bovendien zijn de courgettes nu (augustus) volop in het seizoen en dus heel erg goedkoop en in overvloed voorradig. Ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te koken, dus wij eten nu héél veel courgettes, aubergines, tomaten en komkommers. Al moet ik bekennen dat wij die groenten ook in de winter regelmatig eten hoor ;). Goed, vandaag krijgen jullie een recept...

Op sommige dagen heb je gewoon zin in makkelijk, zonder in te willen leveren op smaak of gezondheid. Voor zulke dagen is deze wokschotel met zoete aardappel, sperzieboon en banaan perfect. In een kwartiertje doe je het snijwerk en zet je het gerecht op, waarna je even rustig de tafel kunt dekken of met een glaasje wijn op de bank ploft, om vervolgens 20 minuten later dit gerecht op tafel te zetten. Het gerecht is vrij mild en lichtzoet van smaak, waardoor het ook voor kinderen heel geschikt is.Dit gerecht is eigenlijk een...

Tip