Ingrediënt: staafmixer (5)

Vorige week deelde ik de review van het kookboek TLV van culinair journalist Jigal Krant met jullie. Ik beloofde toen al dat er nog een lekker recept uit het boek zou volgen. Het was geen moeilijk keuze, want ik wilde een recept dat de keuken van TLV zo veel mogelijk in één gerecht zou vangen. Het moest daarom iets worden met in ieder geval vuur/hitte, aubergine en techina. Nou is dat laatste niet zo moeilijk, want techina kom je in zowat elk gerecht wel tegen. Maar al met al voldeed de geroosterde aubergine met techina, hazelnoten...

In de herfst en winter maak ik graag stevige (maaltijd)soepen. Van zo'n kommetje soep warm je zo lekker op. Bovendien is een soepje vaak zo gemaakt. Zo ook deze Turkse rode linzensoep, mercimek corbasi. Linzen vullen goed en zijn gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en vooral ook erg lekker. Win-win dus. De basis voor deze rode linzensoep is erg eenvoudig. De soep zelf bestaat enkel uit ui, winterpeen, aardappel, linzen, bouillon en een beetje tomatenpuree en komijnpoeder. Toch maak je daarmee al een heerlijke basissoep. Bij...

Ik ben helemaal op de pompoentour! Zijn jullie het al zat? ;) Ik denk dat er hierna nog 1 of 2 recepten met pompoen volgen en dan houd ik echt op hoor. Met pompoen kun je ook zo veel lekkere dingen maken! Flespompoenen zijn niet al te lang verkrijgbaar, dus ik maak er nu volop gebruik van. Vandaag deel ik een Amerikaanse klassieker met jullie: een zoete pompoentaart (pumpkin pie). Pompoen heeft van zichzelf een lichtzoete smaak en deze groente leent zich er dan ook geweldig voor om verwerkt te worden in een zoete taart. Omdat...

Eén van de makkelijkste toetjes in mijn repertoire is deze Deense 'rødgrød med fløde'. Dit betekent zoveel als 'rood fruit met slagroom', en dat is dan ook een behoorlijk accurate samenvatting van wat je in dit toetje vindt ;). Ik heb altijd een kilozak rood fruit in de diepvries liggen en daarmee is dit toetje in een handomdraai gemaakt. Natuurlijk kun je het in de zomer ook met vers rood fruit maken. Ik heb me laten vertellen dat dit ook is hoe het toetje oorspronkelijk ontstaan is: omdat er zoveel overschotten zomerfruit...

Eén van mijn favoriete gerechten bij mijn favoriete lunchtentje is een vissoep. In combinatie met een lekker zonnetje en een goed glas witte wijn vind ik vissoep echt een zalig maaltje. Ik besloot dus dat ik hoognodig maar eens mijn eigen vissoep moest maken. Nu heb je natuurlijk ontzettend veel variaties, van Thaise tot Mexicaanse en van Iraanse tot Spaanse vissoep. Ik besloot voor een Franse versie te gaan en maakte mijn eigen variant op de wereldberoemde bouillabaisse. Het werd een makkelijke bouillabaisse. Een klassieke...

Tip