indiase curry (4)

Begin 2015 publiceerde ik op mijn blog een recept voor een vegetarische korma, die ik de dubieuze titel 'kip korma zonder kip' meegaf. Het was een lekker recept, maar de foto deed anders vermoeden en ik denk dat dat eraan bijgedragen heeft dat dit recept nauwelijks werd bekeken en waarschijnlijk dus ook niet gemaakt.Daarom vandaag een geheel herziene versie van deze Indiase klassieker. Nog steeds vegetarisch, maar in plaats van aardappel en aubergine, kies ik nu voor snijbonen, tomaat en aubergine als vulling. Dat geeft een...

De Indiase keuken is bij uitstek geschikt om vegetarische (en vegan) gerechten te maken, zonder dat je het vlees ook maar enigszins mist. Een aantal bevolkingsgroepen in India eet van oudsher vegetarisch (meestal om religieuze redenen) en daarom is vegetarisch eten daar veel meer en al veel langer ingeburgerd dan bij ons. Met de fantastische kruiden en specerijen waarmee ze in India koken is oneindig veel variatie mogelijk en kun je geweldige vegetarische maaltijden bereiden.Vandaag krijgen jullie het recept voor een vegetarische...

Wij proberen elke week ongeveer 3 keer vegetarisch te eten. Ik vind dit belangrijk, omdat onze huidige vleesconsumptie gewoon te belastend is voor deze aarde. Daarom hebben Renko en ik afgesproken gemiddeld 3x per week (biologisch) vlees te eten, 3x vegetarisch en 1x vis. Currygerechten vind ik ideaal om vegetarisch te maken. In zo'n gerecht mis je vlees of vis echt totaal niet wat mij betreft. Er is bijna geen groente die niet lekker is in een curry. Vandaag kies ik voor een curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten....

Tip