joodse recepten (1)

Vorige week deelde ik de review van het kookboek TLV van culinair journalist Jigal Krant met jullie. Ik beloofde toen al dat er nog een lekker recept uit het boek zou volgen. Het was geen moeilijk keuze, want ik wilde een recept dat de keuken van TLV zo veel mogelijk in één gerecht zou vangen. Het moest daarom iets worden met in ieder geval vuur/hitte, aubergine en techina. Nou is dat laatste niet zo moeilijk, want techina kom je in zowat elk gerecht wel tegen. Maar al met al voldeed de geroosterde aubergine met techina, hazelnoten...

Eindelijk is het weer eens tijd voor een review op de blog! Vandaag bespreek ik De Joodse keuken van Janna Gur. Dit boek is verschenen in 2015. Het is een kookboek dat laat zien wat de Joden over de hele wereld zoal eten. Het zijn lang niet allemaal recepten uit Israël, maar recepten vanuit de hele diaspora. Eigenlijk zoals de ondertitel van het boek al aangeeft 'van Minsk tot Marrakech'. Hierdoor vind je in het boek heel verschillende gerechten vanuit verschillende wereldkeukens.
Tip